SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vikten av grön kod och miljömärkning av mjukvara

Det ska vara lika enkelt som att köpa en tvättmaskin
Ett viktigt mål för oss på WithSecure är skapa energieffektiv mjukvara. För att nå dit utvecklar vi en testmetod för att mäta just detta. Samtidigt arbetar vi för minska vårt företags koldioxidavtryck med hjälp av ansvarsfullt kodad informationssäkerhet, för att i slutändan få till en standardiserad miljömärkning som dessutom ska bli öppen källkod. Men vilket ansvar har då egentligen ett IT-säkerhetsföretag när det kommer till att värna om klimatet, människorna och samhället i stort?

Vårt största ansvar är själva produkten och vår verksamhet, då vi bygger och upprätthåller ett förtroende i det digitala samhället. Vi förebygger cyberbrott, som i värsta fall kan orsaka stort mänskligt lidande och ekonomisk skada. Vi bör göra mer. Förra året gick vi grundligt igenom företagets hållbarhetsmål och sammanställde dem till ett gemensamt program, med fokus på att all vår verksamhet ska genomföras på bästa möjliga sätt med tanke på miljö, personal och det omgivande samhället. Dataanvändning i samhället är redan på nivåer som kan likställas med flygtrafikutsläppen, och växer explosivt. Vi vill vara pionjärer inom området ansvarsfull, “grön” kodning, utan att kompromissa med den datasäkerhet som kunden erbjuds.

Sedan i början av 2023 har WithSecure regelbundet, med en standardiserad metod, genomfört mätningar kring den mängd energi som slutanvändare på en Windows-terminal förbrukar av vår säkerhetsmjukvara. Även om mängden energi som används per enhet inte är så stor, så förbrukar slutkundernas enheter tillsammans betydande mängder. Syftet är inte bara att samla in mätdata, utan också att studera effekten av olika programmeringsmetoder och terminalenhetens energiförbrukning, samt att successivt övergå till grönare kodning.

Genom att optimera energianvändningen av IT-säkerhetsmjukvara kan vi minska våra kunders elräkningar och datacentralers värmeproduktion för att därigenom vara delaktiga i att minska koldioxidavtrycket.

Det ska vara lika enkelt som att köpa en tvättmaskin. Vi vill att kunden med hjälp av en standardiserad energimärkning kan utvärdera energieffektiviteten för den mjukvaruprodukt de köpt. Dock är det fortfarande en lång väg dit.

Vi har börjat samarbeta med ett universitet, andra IT-företag och statliga aktörer för att främja en sådan standardisering. I framtiden skulle vi också vilja ge kunden möjligheter att kunna justera energieffektiviteten via produktens inställningar, utan att kompromissa med IT-säkerhetsnivån.

Att uppmuntra våra kunder att fundera på sitt klimatansvar, även kring deras mjukvaruinköp, är viktigt för oss. Samarbete är en grundläggande förutsättning för förändring och IT-säkerhetsansvaret får därför inte bara ligga på de enskilda aktörerna.

WithSecure har alltid varit en aktiv aktör i samhället. Våra experter stödjer enheter som inte har möjlighet att försvara sig mot cyberhot och bedriver IT-säkerhetsforskning, samt delar information med både allmänheten och andra IT-säkerhetsaktörer. Samtidigt fokuserar vi på att stödja personalens välbefinnande och professionella utveckling, vilket utgör en stor del av det ansvar som ett IT-säkerhetsföretag bör ta.

För mer information, vänligen kontakta:
Henrik Aare, Northern Link PR
Tel. +46 70 598 22 82
Mail: henrik@nlpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-12-04
Innovativ metod för framtidens avloppsreningImpact-bolagets succétjänst AI-expert till styrelsen för HusmanHagbergNytt bolag i Tempcon GroupGranitors hissverksamhet säljs till MVI
2023-12-01
Kombinera styva och flexibla material Collision Sentry Multi-ZoneStålåret 2023: Världsliga ting?Stärker relationen mellan kund och tillverkareNSK arrangerade European Distributor Convention 2023
2023-11-30
Viktigt med reservdelar för vattenskärmaskinerDra tunga laster mer mobilt Höj precisionen med krysslaser Varför du måste ha rätt analysinstrument Optimera din verksamhet med svarv och fräsverktyg
2023-11-29
En extra tia per dag – ger enorma fördelarEffektiv formmätning för precision Nitdragarens funktion och användningsområde Rätt kläder när du svetsar Ont i armen under och efter arbetsdagen?
2023-11-28
Idealiska maskiner för stora arbetsstycken Plasmaskärbord är en revolution inom skärning Undvik skador från fukt och mögel Brandmanschetter för över­gången från metall till plast Vår verkstadsinredning samlat på ett ställe!