SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Wallbox inviger banbrytande fabrik i Barcelona

Över 700 000 laddare per år
Med en förväntad produktionskapacitet på över 700 000 laddare per år kommer den nya fabriken utrusta Wallbox för att svara på den växande efterfrågan på elfordon.

Wallbox, en ledande leverantör av laddningslösningar för elfordon, inviger en ny fabrik i Barcelona med en förväntad produktionskapacitet på över 700 000 laddare per år. Med fabriken kan företaget svara på en växande efterfrågan på elfordon.

“Wallbox är ett företag som arbetar med ett tydligt mål: att vara bäst på laddningslösningar för elfordon och energihantering över hela världen”, säger Enric Asunción, VD och medgrundare av Wallbox. “Vi är nu ett globalt företag med närvaro på nästan 100 marknader och vi fortsätter att växa. Den här fabriken är bevis på det”.

En banbrytande fabrik
Den nya anläggningen förväntas sysselsätta fler än 520 när den körs med full driftkapacitet. Den har automatiserade produktionslinjer för Wallbox olika produkter,designade för att kunna erbjuda kunderna sin laddare på bara 72 timmar (tiden mellan att beställningen godkänts och att paketet skickats). För närvarande producerar Wallbox nya fabrik i Barcelona närmare 1 200 laddare per dag.

En anläggning som följer Wallbox hållbarhetsprinciper
Anläggningen ligger i framkant beträffande innovation, effektivitet, produktion och kapacitet och bär de hållbarhetsprinciper som alltid har identifierat Wallbox, som att eliminera avfall och onödiga processer. Utöver detta planeras det för att installera 4 500 kvadratmeter solpaneler på fabrikens tak under tredje kvartalet 2022, vilket beräknas leverera förnybar energi till fabriken motsvarande mellan 30–60% av produktionsprocessens beräknade energibehov.

Under 2022 förväntas solpanelerna kopplas till Wallbox system Sirius, en energihanteringsmjukvara som integrerar solpanelerna samt de dubbelriktade Quasar-laddare som förväntas installeras på parkeringen till den nya fabriken. Wallbox planerar att ställa in ett 30-tal av dem för att både kunna ladda elfordonen och ladda ur dess batterier för att förse byggnaden med el. Detta förväntas göra Wallbox-fabriken 100% självförsörjande inom de närmaste åren.

Forskning, utveckling och innovation - Wallbox huvudinvestering
Bortom produktionsområdet finns företagets tredje testlaboratorium som designats för att säkerställa kvalitet. Här kommer hållbarhetstester av alla produkter att genomföras, med två klimatkammare som kan återskapa klimatet i alla delar av världen. Även extrema klimat kan återskapas, från -80ºC till 170ºC, samt att laddarna kan testas i damm, vatten och saltvatten.

Laboratoriet testar också kompatibiliteten hos alla Wallbox-laddare med de olika elbilstillverkarna. Här utvecklas även testutrustningen som ska användas under produktionsprocessen för att säkerställa kvaliteten på alla produkter som lämnar den nya fabrikslinjen.

"Wallbox är ett företag som alltid letar efter sätt att förnya sig och göra livet enklare för användaren. Det är därför vi varje år investerar en mycket viktig del av vår budget till innovation. Inte nog med det, ungefär en tredjedel av vår personal bestående av 300 ingenjörer, är hängivna åt just detta. Vi vet att vår framtid som företag är att alltid ligga steget före och kunna leverera det marknaden och konsumenterna önskar sig,” avslutade Enric Asunción, VD för Wallbox.

Företaget har två andra laboratorier där de utvecklar både sina produkter och valideringsverktygen för alla laddare som produceras: ett vid huvudkontoret i Barcelona och det andra i Kalifornien (USA). Innovation och investeringar i FoU&I är en av företagets prioriteringar. 2021 investerade Wallbox 12 miljoner euro i detta koncept.

För mer information om Wallbox produkter vänligen besök www.wallbox.se

För mer information och produkttester, vänligen kontakta:
Björn Dahlgren, Northern Link PR för Wallbox
+46 76 160 37 60
bjorn@nlpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-05-20
Interroll presenterar nya materialhanteringslösningarAlger ska rena avloppsvattenVeeam avslöjar kommande produktlanseringar och funktionalitet
2022-05-19
Wingårdhs vinner PLÅTPRISET 2022 DB Schenker banar vägKvävgas PSA Generator N2Flyability släpper en drönare för instängda utrymmenFunderar du på att göra en motoroptimering?Snickare testar att bygga hus med AR-glasögonAlvesta Biogas utökar biogasproduktionenRamirent öppnar kundcenter i MärstaEnergiministern inviger ångpanna i JönköpingNyuppsatta pulversprinklers förhindrade brand väldigt effektivtSandvik Coromant inviger framtidens kontor i UppsalaNy affärsområdeschef för Sweco NorgeDA-elektronik nu syster till Manovi Varberg
2022-05-18
3 effektiva skäreggar för produktiv hålbearbetningFöretaget ni inte vill missa på Underhållsmässan 2022IO-Link-kompatibla joniserare för små utrymmenGrus Schakt Umeå AB väljer en helhetslösning från Swecon och VolvoKompakta 3-fas solid state-reläer från elcoInvestera i homestyling med Koncepthem Hitta rätt företagslån på Kreditval.seHar du rätt bokföringsprogram? Funderar du på att byta företagsnamn?Rabattkoder hos Kupongerna.seVi tackar alla er som besökte oss på ElmiaFlyttbud för företagTOSIBOX® - Nya och bättre modeller ABB:s nya robotlösning för depalletering gör logistiken mindre komplexDet är till Elmia Subcontractor som våra kunder kommerNetatmo lanserar skydd till Smart VäderstationRekordstort intresse för mer hållbara IT-produkterAllt fler laddbara personbilar privatleasasNytt ljus över organiska solceller
2022-05-17
Efterlängtade möten gav affärer på Elmia ProduktionsmässorWürth ställer ut på Underhållsmässan 2022Zoom rustar upp i kampen mot IT-kriminellaÅrets företagare på Piteå Business Awards!Upplev produktnyheterna från PCH EngineeringJungheinrich utökar inom dragtruckarFramsteg för klassiskt problem på massakokareLogisnext Sweden lanserar ny ståstaplareFörbättrad hållbarhets­prestanda hos Nordic PaperOrange Cyberdefense storsatsar på IT-säkerhet i norrSnow Software släpper nya lösningar Heated adsorptionstork UDDH
2022-05-16
Volvo A25G med lastväxlareDags att automatisera hela fabrikenEngel gör plastindustrin smartare med digitala lösningarMAN och ABB E-mobility varvar upp inför nästa fas Ny svensk Hänel-partner Han är Sveriges bästa unga ventilationsmontörMasentia tar sina kunder till högre höjderJanina Östling nominerad till Årets Träbyggare 2022Det bästa naturliga golvet är nu ännu bättreKomatsu lanserar PC01E-1MakerSquare slår hål på myterna om svensk produktion
2022-05-13
Mahdi Barbari från Uppsala tog SM-guld i plåtslageriVill skapa möjlighet för kvinnor att ta plats i elbranschenNytt gränssnitt för arbetsplatsstyrningABB utökar portföljen