SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Wallbox utökar Pulsar-familjen med Pulsar Pro

Designad för förbättrad installation och service
Nya Pulsar Pro har uppgraderats för att passa delade utrymmen så som bostadsfastigheter och arbetsplatser.

Wallbox, en global ledare inom laddnings- och energihanteringslösningar för elfordon, har utökat sin Pulsar-familj med sin senaste laddare, Pulsar Pro, speciellt framtagen för delade utrymmen. Den senaste medlemmen i Pulsar-familjen inkluderar ytterligare funktioner, såsom 4G, ett integrerat betalningssystem - RFID, snabbare installation och förbättrad drifttid för att sömlöst passa in i delade utrymmen som bostadsfastigheter, arbetsplatser och för att användas till fordonsflottor/vagnparker.

"Vi vill erbjuda kunder som letar efter en lösning för halvoffentliga utrymmen samma kompakta design som har gjort vår Pulsar-familj så populär, samtidigt som vi optimerar Pulsar Pro speciellt för delade utrymmen," säger Robin Palmgren, Country Manager för Sverige och Norge. "Pulsar Pro är både smidig och ändamålsenlig samtidigt som den bidrar till att påskynda användningen av elbilar för ett helt nytt marknadssegment, något vi är glada för.”

Designad för förbättrad installation och service
Pulsar Pro har utformats för att minska kostnaderna för operatörer och installatörer av laddningsplatser. Genom en mer intuitiv driftsättning och installationsprocess, inklusive en bakplatta som gör installationen snabb och enkel samt 4G för snabbare driftsättning, har installationstiden minskat avsevärt. Med Pulsar Pro möjliggörs även dynamisk kraftdelning av upp till 100 laddare, för att både förbättra energieffektiviteten och sänka kostnaderna.

Med vetskapen om att besök på plats kan öka livstidskostnaden för laddare, särskilt i delade utrymmen, har Pulsar Pro ett antal funktioner som förbättrar säkerheten, inklusive förkonfigurerad 4G-anslutning för trådlösa uppdateringar och diagnos samt snabbare processorhastighet.

Med vetskapen om att fysisk skada är en smärtpunkt för laddning av elbilar i semi-offentliga utrymmen, har Pulsar Pro en robust design, med ett IK10/IP55-skydd som skyddar mot stötar, vatten och damm, och en lätt utbytbar laddningskabel vid skada.

Förenklade betalningar
Pulsar Pro är utvecklad för att erbjuda en enkel och korrekt betalningsupplevelse för användarna. Pulsar Pro kommer med en intern mätare för att säkerställa att användarna endast betalar för det de konsumerar. Införandet av 4G säkerställer också förbättrad drifttid, både för användare och operatörer.

Pulsar Pro kommer att finnas tillgänglig i Europa och på alla marknader som följer IEC-standarderna, inklusive Spanien, Nederländerna, Italien, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Frankrike och Sverige.

Specifikationer
• Pulsar Pro levereras även som standard med Wallbox energihanteringsprogram myWallbox business och OCPP-kompatibilitet.
• Upp till 22kW effekt (justerbar från 6A till 32A)
• 198 mm x 201 mm x 99 mm & 1,3 kg (utan kabel)
• Wi-Fi och Bluetooth aktiverat
• Kompatibel med alla Wallbox energihanteringslösningar
• 4G ingår
• RFID
• Lätt att installera bakplatta
• Förbättrad säkerhet
• Matt finish, svart eller grå
• IP55/IK10 för installation inomhus och utomhus
• 5m typ 2-kabel (7m valfritt)
• Integrerat PEN-felskydd
• Förbättrad strömdelning (upp till 100 laddare)
• 3P Eco-Smart

För mer information samt produkttester, vänligen kontakta:
Björn Dahlgren, Northern Link PR för Wallbox
+46 76 160 37 60
bjorn@nlpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-02
engcon tecknar strategiska avtal i JapanOKQ8 öppnar bilpool i AlingsåsMed rätt volym slår stansning allt
2024-07-01
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige