SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

WithSecure™ har valts ut som strategisk IT-säkerhetspartner till CMI

Martti Ahtisaari Peace Foundation
WithSecure™, tidigare känt som F-Secure Business, och CMI - Martti Ahtisaari Peace Foundation, ska arbeta tillsammans för att främja och avancera användandet av teknik inom konfliktlösning.

Digital teknik blir allt viktigare för att skapa och bibehålla fred. Den kan t.ex. hjälpa medlare att bättre analysera underliggande orsaker till en konflikt inför förhandlingar eller för att sammanföra motståndare i ett inkluderande, säkert medium, så att de kan interagera med varandra på lika villkor. På det här sättet kan digitala verktyg stötta fredsprocessen på ett sätt som leder till en hållbar fred. Dock kan motståndare även använda många av dessa tekniker för att attackera varandra, sprida hat och desinformation, samt engagera sig i andra skadliga aktiviteter som underminerar människors välmående och säkerhet.

Genom att arbeta tillsammans siktar WithSecure™ och CMI på att skapa en medvetenhet om den viktiga roll tekniken har för fredsmäklande.

”Som en europeisk pionjär i kampen för att säkra digitala miljöer vet vi bättre än någon annan hur motståndare kan använda digital teknik för att orsaka skada. Men vi vet också hur teknik erbjuder oss värdefulla möjligheter att knyta an, samarbeta och kommunicera på sätt som kan lösa meningsskiljaktigheter och främja förståelse mellan motståndare. CMIs arbete på detta område har aldrig varit viktigare än vad det är nu och jag är glad att WithSecure kan stötta detta arbete,” säger Juhani Hintikka, CEO, WithSecure™.

I över 20 år har finlandsbaserade CMI arbetat globalt för att förhindra och lösa konflikter genom medlande och dialog. Även fast CMI har använt teknik i sitt arbete ända sedan 2004 var det inte förrän 2020 som CMI gjorde det till en institutionell prioritet och inledde sitt digitala fredsmäklarprojekt.

De två organisationerna har satt upp tre prioriteter som ryggraden i deras samarbete:
• Att stötta medlare med rätt resurser och utbildning för att bättre skydda fältoperationer och dess deltagare mot cyberattacker
• Att utöka medlarnas skyldigheter kring att skydda personal från att skadas fysiskt till att även inkludera skydd av personlig information som anförtrotts dem av sårbara individer eller grupper.
• Att stötta medlare med expertis kring den roll cyberhot spelar i konflikter och hur de ska möta dessa hot under medlingsaktiviteter.

Enligt Janne Taalas, CEO, CMI, är samarbetet med organisationer som WithSecure™ avgörande för organisationens framtida arbete.

”CMI har flera decenniers erfarenhet av att förhindra och lösa konflikter över hela världen. Cyberrymdens ökade betydelse går inte att förneka och vi behöver partners som WithSecure™ för att säkerställa att vi, i egenskap av fredsmäklare, har förmågan att möta utmaningarna som dessa digitala tekniker medför och att vi samtidigt kan dra nytta av möjligheterna de kan erbjuda för fred. Att kunna hantera digital teknik formar framtidens fredsskapande,”säger han.
Mer information finns tillgänglig på CMIs hemsida, här: https://cmi.fi/2022/04/08/cmi-teams-up-with-withsecure-to-boost-cyber-security-in-peacemaking/.

Om WithSecure™
WithSecure™, tidigare F-Secure Business, är en pålitlig partner som är expert på cybersäkerhet. IT-tjänsteleverantörer, MSSP:er och företag, tillsammans med de största finansiella instituten, och världens mest avancerade kommunikations- och teknikleverantörer vänder sig till oss för resultatbaserad cybersäkerhet. Vårt AI-baserade skydd säkrar såväl klienter som molnbaserade tjänster och lösningar. Våra lösningar för upptäckt av hot och realtidshantering av attacker baseras på proaktiv Threat Hunting. Våra konsulter arbetar tätt tillsammans med storföretag och utmanare inom teknikbranschen för att bygga motståndskraftiga cybersäkerhetslösningar. Med mer än 30 års erfarenhet av teknikutveckling som stödjer affärsverksamhet har vi skapat en lösningsportfölj som är utformad för att smidigt kunna växa tillsammans med partners genom kommersiella modeller.

WithSecure™ är en del av F-Secure Corporation, grundat 1988 och noterat på NASDAQ OMX Helsinki Ltd.

Medierelationer WithSecure™
Sanna Syrjäläinen
PR Manager, Nordics
+358 40 834 9277

Northern Link PR för WithSecure™
Björn Dahlgren
+46 76 160 37 60
bjorn@nlpr.se

Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-06-15
Ny landschef för Ahlsell SverigeMimecast har köpts upp av riskkapitalbolaget Permira Sökmotorn för möbler och inredning i Sverige - FAVIFlyttstädning och annan städning för företagetHelsingborg startar Sveriges första kommunala AI-labbNy utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringslivElever på Järfälla gymnasium tilldelas BygmastipendietTranpenad förvärvar Eyes4workUltimo ledare inom EAM-teknologiNy Castrol studie i Norden kring nästa bilköpStor skillnad på epostskydd bland nordiska företag Peab utför renoverings­projekt för Helsingfors UniversitetssjukhusTaigatechs AI-lösning redo för marknadenJoanna odlar i ett Elfa-system!
2022-06-14
CAD-Design blir vanligare och vanligareVolvo CE påbörjar testning Ny lasertrackerplattform med ultralång räckviddBättre fiskelycka tack vare hållfast LesjöforsdetaljF-Secures nya allt-i-ett-skydd förenklar säkerheten Lambertsson etablerar nytt kundcenterNP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggandeNu möts internationell gruvindustri i SkellefteåDigitaliseringen har fått yrkeshögskolan att satsa på fler programmerareOmedelbara offerter på CNC-bearbetningHydroscand Group AB förvärvar Anderstorp Hydraulik ABZipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer för cyklarNya allroundmaskiner för effektiv palltransportVärldsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden
2022-06-13
Optimal lösning – det är målet för varje projektABB visar upp framtiden för processautomationMöt en av våra anställda: Johan EdbomIndustrirör från Jernbro Företagsfinansiering med stöd av EUAnders utmanar traditionella sätt att utforma fabrikerVärldens första elbilspool med laddning utan sladdVälkommen till lanseringen av Elektronikmässan Stockholm!Ramirent tecknar ramavtal med SinfraFörsta spadtaget för NP Nilssons nya logistikcenter!Ta med hemmakontoret till mässan Advanced EngineeringGKN Aerospace deltar i nytt EU-projektNexer tilldelas ramavtal med IneraNu öppnar Norrbotten Stål
2022-06-10
Enklare att använda teknik för hållbara byggnaderKundcase med 3D-scanner från PhotoneoSchneider Electric tilldelas flera prestigefyllda designpriserTransportbandsreparation på rekordtidVerdion säkrar en ny spek­ulativ möjlighet i Sverige Fördubbling av antal bluff-sms Fortsatt tryck på försörjningstrygghetenABB och Börjessons Lastbilar stöttar utbyggnadenTekniska museets samling fyller 100 årNytt utgångsläge när Science Village ska växaBolist Emmaboda gjorde rekordartad ökning på 4 årDell Technologies i partnerskap med AI Sweden
2022-06-09
Ewellix Nordics expanderarLevererade anläggnings­maskin tillverkad med fossilfritt stål till kundSveriges största laddgata invigdDags att ta vara på industri 4.0-vågen Tysk förpackningstillverkare integrerar ABB:s automatiska pappersprovningStora klimatvinster med utvinning i SverigeXiaomi lyfter och inspirerar unga kreatörer i AfrikaNordomatic fortsätter sin europeiska expansion