SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

TruBend Cell 5000 möjliggör prisvärd helautomatiserad bockning även för de minsta seriestorlekarna.

Ny bockcell baserad på den senaste teknologin // Servoenhet som förbrukar upp till 50 procent mindre energi // Ny mjukvara för att programmera hela cellen på bara några sekunder.


TRUMPF har lanserat sin nya generation automatiserad bockcelll - TruBend Cell 5000. Med mjukvaran TecZone Bend tar det bara sekunder att skapa ett kantpressprogram vilket gör det hela mer prisvärt än någonsin även för mindre seriestorlekar.

Programmering av maskin och robot på bara några sekunder
TecZone Bend programvaran som kommer med TRUMPF’s manuella kantpressar är nu också inkluderat i TruBend Cell 5000. Med den här mjukvaran tar det bara sekunder att programmera en detalj. I de flesta fall är inget manuellt ingripande nödvändigt alls och programvaran kan dessutom producera flera detaljer samtidigt när det behövs. Den tillhandahåller fullständiga beräkningar av den optimala bocksekvensen och verktygskombinationen, den bana roboten ska följa samt säkerställer att kollisioner undviks genom hela bockprocessen.

TecZone Bend kan automatiskt upplösa sammanställningar till singeldetaljer med bara ett klick. Systemet genererar även förslag på det bästa sättet att plocka upp olika plåtämnen och stapla de färdiga detaljerna men användarna kan när som helst justera dessa föreslagna inställningar som de vill. Den här snabba programmeringen är en av nyckelfaktorerna för att göra automatiserad tillverkning prisvärd även för de minsta seriestorlekarna. Smarta automatiska funktioner frigör tid från de mest tidskrävande och repetitiva uppgifterna samt ger en extra boost till kvaliteten.


Tyst, energisparande, precis och högproduktiv
Den nya TruBend Cell 5000 finns tillgänglig för kantpressar i TRUMPF´s befintliga TruBend 5000 serie och kommer med en högdynamisk och noggrann drivenhet som dessutom är mycket energisparande och extremt tyst. Jämfört med en konventionell hydraulisk drivenhet konsumerar den här upp till 50% mindre energi samtidigt som produktiviteten ökar. Ett bakre anslagssystem försäkrar att plåtämnena är i exakt rätt position i maskin under bockprocessen. Ett vinkelmätsystem med en laser kontrollerar bockvinklen automtiskt, oavsett vilket verktyg som används och gör de justeringar som kan behövas under arbetet.

Ny generation som inkluderar “tried-and-tested” funktioner
Den nya generationen TruBend Cell 5000 är utrustad med en mängd automationskomponenter. Ett exempel är roboten BendMaster som TRUMPF har låtit specialtillverka för just automatiserad bockning. Den finns tillgänglig att klara upp till 60 eller 150 kg, är utrustad med olika gripdon och kan hantera ämnen upp till fyra meter i längd mellan maskin och plockstation. Med en nyutvecklad digital sensor identifierar roboten detaljerna automatiskt och hanterar dem därmed korrekt. Roboten använder antingen gripdon eller sugkoppar att lyfta ämnen, beroende på storleken. Systemet inkluderar även en dubbelplåtsdetektor som försäkrar att det endast följer med ett ämne i taget. Om bockcellen är sammankopplad med ett lagersystem, hämtar BendMaster råmaterialet direkt från lagerhyllan. Färdiga detaljer sorteras I lådor eller läggs på paletter eller transportband.

För mer information om TruBend Cell 5000 kontakta gärna
Stefan Wallén Försäljningschef på TRUMPF Maskin AB.
stefan.wallen@trumpf.com
Telefon + 46 322 66 97 00

Press kontakt:
Karin Gustafsson Marknadskommunikation TRUMPF Maskin AB
Telefon + 46 322 66 97 00

Kontaktinformation
Postadress
Box 606
44117 Alingsås
Besöksadress
Alefors­vägen 5
44139 Alingsås
Region
Alingsås
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556240-3369
Grundat: 1984
Anställda: 50
Vi är ett helägt dotterbolag till det tyskbaserade TRUMPF GmbH och Co. KG - marknadsledare och teknologiledare inom maskin- och laserteknik för industriell plåtbearbetning och erbjuder kompletta produktionslösningar inom dessa sektorer tillsammans med digitaliseringslösningar i form av konsultation, plattform och mjukvara.

Vårt huvudkontor finns i Alingsås ca 4 mil ifrån Göteborg med närhet till både flygplats och E20. Vi ansvarar för försäljning, eftermarknad, service och utbildning av verktygsmaskiner och laserteknik Sverige och Norge och för laserteknik i Danmark.

Verktygsmaskiner: Allt för flexibel plåt och rörbearbetning finns här såsom laserskärning. kantpressning, stansning och kombinerad stans- och laserbearbetning.

Laserteknik: Vi är teknikledande inom laserteknik för industriell produktion. Här finns lasrar, maskiner och lasersystem i alla skalor för skärning, svetsning, additiv tillverkning, 3D printing, märkning och ytbehandling.

Vi strävar efter att vara den självklara partner som hjälper Dig välja Rätt investering för framtiden. Rätt Teknik, Rätt Maskin, Rätt Laser, Rätt Mjukvara, Rätt Automatisering. Vi vill att våra kunder ska vara långsiktiga partners som vi växer tillsammans med. Och med den ivriga strävan att vara med och skapa framtiden garanterar vi en kontinuerlig innovation.

Kontakter

Karin Gustafsson
+46 322 669-729

Filmer

Vad är TRUMPF?

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Cognizant och Microsoft utökar AI-partnerskapSmarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar Flexiarmen
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när