SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Tvekan i toppen blockerar innovation

Krävs avgörande beslut om man ska satsa eller inte
Protolabs nya undersökning av den europeiska konsumentelektronikbranschen visar att 77% av företagsledare “tvekar i avgörande lägen” och därmed försenar viktig innovation. Detta ska ses mot bakgrund av ökande krav på hållbarhet och störningar i leveranskedjan.

Av de 210 högre beslutsfattarna i branschen som tillfrågades, svarade 72% att chefer insisterar på komplicerade processer och kontroller. Ännu mer oroande är att bara 33% säger att deras företag vid något tillfälle under de två senaste åren använt innovation för att dra nytta av en utveckling, före sina konkurrenter.

Trots det visar undersökningen att branschen är fullt medveten om de stora utmaningar som väntar. 54% säger att de riskerar att gå i konkurs inom några år om de inte kan visa på en trovärdig hållbarhetsstrategi.

Forskningen och rapporten, som tagits fram tillsammans med företaget Longitude, en del av Financial Times-gruppen, konstaterar att många tillverkare i branschen omedelbart måste omvärdera sin inställning till risk.

– Resultaten är kanske överraskande, eftersom vi pratar om en bransch som är känd för sin innovation. Men i en så här orolig tid måste tillverkare se över sin inställning till risk. Att fortsätta som vanligt fungerar inte längre, säger Stephan Garber, ansvarig för Norden och Baltikum på Protolabs.

– Det innebär bland annat att produktansvariga och utvecklingsingenjörer måste ändra sin syn på risk vid innovation för att underlätta för ledningen att fatta beslut. Ett sätt är genom snabba prototyper där man kan testa i små och medelstora volymer. Att vänta på data från marknadstest kring form, passning och funktion, kan visserligen leda till mer information, men till slut krävs ändå ett avgörande beslut om man ska satsa eller inte, avslutar Stephan.

Rapporten som också inkluderar kommentarer från företag som hittat sätt att öka innovationstempot kan laddas ner här.
Kontaktinformation
Postadress
Halesfield 8
TF74QN Telford
Besöksadress
Sickla Industriväg 3
13154 Nacka
Region
Storbritannien
Organisationsnummer:
5366160
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Protolabs!

Företaget grundades 1999 av Larry Lukis, en framgångsrik entreprenör och datanörd. Han ville radikalt minska tidsåtgången för att ta fram formsprutade prototypsdelar.

Hans lösning var att automatisera den traditionella produktionsprocessen genom att utveckla en komplex mjukvara som kommunicerade med ett nätverk av fräsar och pressar. Till följd av detta kunde plast- och metalldelar produceras på en bråkdel av den tid det tidigare hade tagit.

Hur vi kan hjälpa
Snabbare produktutveckling, minskade kostnader och optimerad leveranskedja med 3D-utskrifter, CNC-bearbetning och formsprutning som tekniken möjliggör.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 13485:2016 – ISO 14001:2015 – ISO 45001 – ISO 9001:2015

Kontakter

Stephan Garber
Account Manager
+46 (0) 8 408 391 59

Filmer

This is Digital Manufacturing

This is Digital Manufacturing
We Are Local: CNC Machining at Protolabs

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-24
Ifö presenterar TurboFlushVeeam förvärvar Coveware Hexagon och Dragos tecknar partneravtal Edströms Verktyg förvär­var JPD VerktygsteknikIngår partnerskap med Nozomi Networks
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten