SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Pålitlig och praktisk allierad för dina korridorer

VSG -systemet (Virtual Safety Gate)
VSG -systemet (Virtual Safety Gate) är en virtuell grind som varnar förare och fotgängare om att passage inte är tillåten i vissa områden eller korsningar med hjälp av ett varningssystem som projicerar en röd linje på marken.

Den virtuella säkerhetsgrinden har gett våra kunder värdefull hjälp och den håller på att bli en stor allierad för att förbättra säkerheten och förebygga arbetsplatsolyckor i industrikorridorer.

VSG-systemet kan enkelt placeras vid ingången till alla gångar/korridorer för att meddela gaffeltruckförare när andra fordon eller operatörer cirkulerar längs samma gång. Portarna kan förses med antingen ett RGB-pilotljus på stolpen eller med ett trafikljus som indikerar om passage är tillåten eller inte.

Om det inte finns några fordon i korridoren kommer VSG att projicera en grön linje på marken. Om ett fordon kommer in i korridoren kommer det automatiskt att ändra projektionen till rött tills fordonet lämnar området, vilket gör det enkelt för förarna att avgöra om de kan avancera eller om de måste vänta.

Det finns flera alternativ för att upptäcka om en gaffeltruck cirkulerar längs gången:

VSG – Intern konfiguration.
Att konfigurera själva VSG hjälper till att upptäcka ett fordon när det går in i eller lämnar en gång, och fortsätter automatiskt att aktivera linjeprojektorerna Röd när den upptäcker närvaron av en gaffeltruck som ännu inte har lämnat, grön när det inte finns någon gaffeltruck och/eller att den redan har lämnat.

• VSG + PAS-system
VSG är ansluten till en MT-50 och i gaffeltrucken har vi installerat ett PAS-kit. Så när MT-50 i VSG upptäcker fordonet ändrar den projektionsfärgen direkt till röd och ändrar den till grön först när fordonet lämnar korridoren.

• VSG + LSA-system
I det här fallet är VSG ansluten till en LSA-styrenhet och gaffeltruckarna har kodade reflekterande band. När ett fordon passerar genom VSG läser VSG automatiskt av dess kodade reflekterande ränder och ändrar projektionen från grönt till rött, vilket varnar för närvaron av ett fordon i gången.

• VSG + CAS-G2-system
VSG är kopplad till en CAS-G2 och i gaffeltrucken har vi installerat ett CAS-G2 system. När CAS-G2 upptäcker fordonet ändrar den projektionsfärgen direkt till röd och ändrar den endast tillbaka till grönt när fordonet lämnar korridoren.

Om du har några frågor och behöver vår rådgivning, tveka inte att kontakta oss. Vi är här för att hjälpa!

Apex Import AB
Vitmossevägen 1, Port 14
SE-554 75 JÖNKÖPING
Phone: +46 (0) 36-18 80 85
www.apeximport.se
info@apeximport.se
Kontaktinformation
Postadress
Vitmosse­vägen 1, Port 14
55475 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556591-1749
Grundat: 1946
Anställda: 4
Välkommen till Apex Import AB

Apex Import AB grundades redan 1946 och då var inriktningen fokuserad på produkter inom industrisäkerhet. 2014 bytte Apex Import ägare och idag har företaget sitt huvudkontor i Jönköping.
I och med ägarbytet utökade företaget sitt produktsortiment och idag erbjuder de produkter inom en rad olika segment. Vårt mål är att vi vill kunna erbjuda våra kunder de bästa och mest kostnadseffektiva lösningarna med minsta möjliga miljöpåverkan. Därför kan vi ofta erbjuda speciallösningar och skräddarsy våra standardprodukter till att fungera inom områden som de vanligtvis inte används inom.

Många utav våra produkter är tillverkade för att skydda miljön. Eftersom våra leverantörer tillhör de största inom sina branscher läggs mycket pengar och arbete ner på att konstruera nya produkter och vidareutveckla befintliga produkter med kvalitet och miljötänk i åtanke.

Vi har kunder inom många olika branscher och som har stora lager eller tillhör en producerande industri så som kemikalie- och läkemedelsindustrin. Produktkraven varierar och ofta har vi specialanpassat produkterna för att de ska uppfylla kundens önskemål och ge en effektivare hantering.

Välkommen att kontakta oss.

Agenturer

A-Safe, Storbritannien
Världens mest betrodda industriella säkerhetsbarriärer. Påkörningsskydd för alla applikationer.
Claitec, Spanien (Generalagent)
Säkerhetslösningar för Lager och Industri. Trucksäkerhet, Skydda gångtrafikanter, Varningssystem, Radar
J.W. Speaker, USA (Generalagent)
Marknadsledande inom LED-belysning för fordon, truckar och motorcyklar. Blue-Spot, ARC-Light, bågljus, Blixtljus, varningsljus.
MasLog, Finland (Generalagent)
Det smarta och säkra alternativet till transportering av tunga laster. Maslogs patenterade palldragare med elassistans underlättar transportering av tunga laster. Palldragare med ny teknik som känner av och följer användarens rörelser. Den extremt lätta och smidiga Power Pallet Jack är säker, tyst och lätt att ladda. Den revolutionerande kraftöverföringen löser problemen med arbetsergonomi och minskar risken för arbetsolyckor.
RAVAS, Nederländerna (Generalagent)
Allt inom mobil vägning.

Kontakter

Magnus Davidsson
Produkt - & Projektchef
036-18 80 85

Filmer

Orderplock med orderplockstruckar utrustade med dubbelvåg från RAVAS

Orderplock med orderplockstruckar utrustade med dubbelvåg från RAVAS
Lagersäkerhet!

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när