SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Välja det bästa materialet för CNC

Hur man utvecklar en kortlista
Om den stora mängden val mellan de olika materialen för CNC-bearbetning gör dig förvirrad, ta reda på hur du kan finslipa numret till en mer hanterbar kortlista i den här bloggen.

Att välja rätt material för CNC-bearbetning kan göra hela skillnaden om du vill producera en funktionell del eller prototyp till ett rimligt pris.

Hur man utvecklar en kortlista

När du står inför dussintals olika datablad är det en bra idé att prioritera din dels krav. Börja med vilka egenskaper det måste ha och arbeta dig sedan ner till det identifierbara trevliga att ha. Detta gör att du snabbt kan söka igenom databladen och kortlista alternativen ner till ett hanterbart nummer.

Materialegenskaper

Det första steget är att förstå vad några av de vanligaste materialegenskaperna är.

Styrka. Det finns många olika typer av styrka.

En av de vanligaste är draghållfasthet. Den ultimata draghållfastheten eller UTS är brytpunkten under spänning. UTS mäts i megapascals eller MPa för korta eller i newton per kvadratmeter. Ett låghållfast material skulle ha en MPa på mindre än 100, medan ett höghållfast material skulle vara större än 400.

Slagtålighet eller styrka kan vara en annan viktig faktor och du kanske också vill att din del ska vara svår och motstå slitage. Även friktion kan vara viktigt med material som sträcker sig från hög friktion till en som har låg friktion och är självsmörjande.

Slitstyrka vs bearbetbarhet
Vid första anblicken kanske du tror att du behöver ett material som motstår slitage och / eller nötning, men du måste tänka på att ett slitstarkt material kommer att bli svårt att bearbeta. Det kommer att behöva mer tid och fler verktyg för att producera den del du behöver, och det betyder att det kommer att kosta dig mer. När du hör termen bearbetbarhet är detta vad vi menar.

Förhållandet styrka till vikt
Styrka är viktigt men i modern tillverkning behöver du ofta något med hög hållfasthet till viktförhållande. Så du kan också behöva överväga materialtäthet eller vikt. Helt enkelt detta, det är vikt till volymförhållande, det mäts ofta i kilo per meter i kubik.

Elasticitet
Detta är ett materials förmåga att återuppta sin normala form efter sträckning eller komprimering. Du hittar vanliga termer i en materialbeskrivning som relaterar till elasticitet med låg elasticitet som kallas plast, medium som formbar eller tuff och hög elasticitet som styv eller spröd.

Förlängning
Förlängning avser förändringen i längd på en del jämfört med dess ursprungliga storlek eller dess töjbarhet. Du kommer ofta att se en figur som citerar förlängningen vid paus, vilket är hur lång tid det är i förhållande till sin ursprungliga längd när den bryts.

Temperatur
Driftstemperaturen är den temperatur vid vilken en enhet arbetar. Med plast kan detta brytas ner ytterligare till deras kortsiktiga servicetemperatur eller vad de tål under en kort tidsperiod mätt i minuter eller ibland timmar och deras långsiktiga servicetemperatur.

Du kan också behöva ta hänsyn till det valda materialets smälttemperatur.

Värmeledningsförmåga
Detta avser ett materials förmåga att leda eller överföra värme. För vissa applikationer vill du ha värmeledningsförmåga för andra kanske du vill förhindra eller isolera mot den.

Elektrisk ledningsförmåga
Materialets förmåga att leda elektricitet. Bra ledare inkluderar koppar medan de flesta plaster är dåliga ledare eller utmärkta isolatorer.

Välja rätt material
Det är klart att materialval kan vara komplext, men med lite forskning kan du öka antalet material du är bekant med. När du har en längre "gå till lista" kan du spara pengar eller hitta ett material som bättre uppfyller behoven hos din del. På Protolabs har vi gjort mycket av den forskningen och handvalt 30+ av de mest populära för dig. Att välja ett plast- eller metallmaterial för CNC-bearbetning kan vara svårt. Tänk på funktionalitet och eventuella sekundära åtgärder.

När du laddar upp en CAD-modell till vår webbplats beräknar vårt citatverktyg vad som kan bearbetas inom våra funktioner och vad som har risk. Dess slutsatser är tydligt formulerade i citatet, vilket ger dig en chans att justera deldesignen om så önskas och snurra citathjulet igen. Om du någonsin är osäker, kontakta dock våra applikationsingenjörer på eller customerservice@protolabs.se.
Kontaktinformation
Postadress
Halesfield 8
TF74QN Telford
Besöksadress
Sickla Industriväg 3
13154 Nacka
Region
Storbritannien
Organisationsnummer:
5366160
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Protolabs!

Företaget grundades 1999 av Larry Lukis, en framgångsrik entreprenör och datanörd. Han ville radikalt minska tidsåtgången för att ta fram formsprutade prototypsdelar.

Hans lösning var att automatisera den traditionella produktionsprocessen genom att utveckla en komplex mjukvara som kommunicerade med ett nätverk av fräsar och pressar. Till följd av detta kunde plast- och metalldelar produceras på en bråkdel av den tid det tidigare hade tagit.

Hur vi kan hjälpa
Snabbare produktutveckling, minskade kostnader och optimerad leveranskedja med 3D-utskrifter, CNC-bearbetning och formsprutning som tekniken möjliggör.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 13485:2016 – ISO 14001:2015 – ISO 45001 – ISO 9001:2015

Kontakter

Stephan Garber
Account Manager
+46 (0) 8 408 391 59

Filmer

This is Digital Manufacturing

This is Digital Manufacturing
We Are Local: CNC Machining at Protolabs

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-24
Seco Nanojet-brotschar optimerar spånkontrollIfö presenterar TurboFlushVeeam förvärvar Coveware Hexagon och Dragos tecknar partneravtal Edströms Verktyg förvär­var JPD Verktygsteknik
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten