SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

ISO 9001 – ledningssystem för kvalitet inom trådbondning

Mandalon Technologies AB effektiviserar sin verksamhet med ISO 9001

Vad är en ISO standard?


En standard kan förklaras som en gemensam lösning på ett återkommande problem. Syftet med standarder är att skapa enhetliga rutiner som alla inom industrin kan enas kring. Det ligger alltså i allas intresse att höja kvaliteten, undvika missförstånd och slippa uppfinna hjulet på nytt varje gång man stöter på ett problem. Det finns olika ISO standarder som att arbeta systematiskt med att minska din organisations påverkan av miljön.

Standarder står för att göra företaget/organisationen effektivare och samtidigt nå resurssnål produktion. En standard kan också underlätta vid upphandling och när man ska skriva avtal, eftersom standarder gör att köpare och leverantörer kan tala samma språk. Fördelar med att använda standarder är som följer:

- Kostnadseffektiva processer
- En hög lägstanivå
- Höjer säkerhet och kvalitet
- Säkerställer kompatibilitet
- Ger trovärdighet både lokalt och globalt
- Underlättar vid upphandling
- Främjar handel och export.

Vad är ISO 9001?


Standard ISO 9001 är en ledningssystemstandard för verksamhetsprocesser i ett företag eller en organisation. ISO 9001 är en av världens mest använda standard. Det finns cirka 1,1 miljoner certifikat utfärdade i 201 länder. Cirka 5 000 av dessa finns i Sverige.

Hur blir man certifierad?


När organisationens ledningssystem uppfyller kraven i ISO 9001 anlitar organisationen en extern oberoende part. Denna oberoende part är ett certifieringsbolag som kontrollera att kraven är uppfyllda. Därefter kan certifieringsbolaget utfärda ett certifikat.

Vilka är fördelarna med ISO 9001?


Förutom de positiva effekterna av ett fungerande kvalitetsledningssystem som till exempel effektivisering, kostnadsbesparingar och ökad lönsamhet, drar organisationen även nytta av en ISO 9001-certifiering i form av stärkt varumärke med många gånger nöjdare medarbetare och kunder som följd. Detta kan då leda till konkurrensstärkande och därmed öka organisationens förtroende. Fördelar med att använda ISO 9001 är som följer:

- Engagerar ledningen
- Förbättrar affärsprocesser
- Effektiviserar verksamheten/organisationen
- Uppmuntrar till intern och extern kommunikation
- Ökad kundtillfredsställelse
- Förbättrar möjligheten att vinna upphandlingar
- Stärker varumärket för verksamheten/organisationen.

Hur lång tid tar det att bli 9001-certifierad?


Det tar olika tid för olika företag/organisationer och beror på flera faktorer:

- Storlek, omfattning, bransch?
- Finns det ett befintligt ledningssystem?
- Vilka huvud- och stödprocesser ska identifieras?
- Vilken nivå ligger ledningens engagemang på och vilka resurser finns tillgängliga?
- Är certifiering kund- eller organisationsdriven?

Enligt svenska institutet för standarder bör en organisation räkna med att det kommer att ta cirka 9 till 12 månader att bli ISO 9001 certifierad.

Mandalon uppvisar kvalitet med hjälp av ISO 9001


Mandalon Technologies AB uppfyller kraven för ISO 9001:2015-certifiering. Ledningssystemet omfattar problemlösning vid produktutveckling av mikroelektronik, tillverkning inklusive bondning från prototyp till produktion i mindre skala. Mandalon visar på ett fungerande kvalitetsledningssystem som ger förutsättningar att effektivisera verksamheten och stärka upp processerna i organisationen.

Ett ledningssystem baserat på ISO 9001 är en god investering och Mandalon Technologies AB är nu redo att effektivisera och säkra sin kvalité.
Kontaktinformation
Postadress
Bjärby Himmelslund 1
58561 Linghem
Region
Linköping
Östergötlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556616-3670
Grundat: 2001
Anställda: 2
Välkommen till Mandalon Technologies AB!

Vi är din packaging partner inom mikroelektronik, inkluderande ASIC’s, MEMS, sensorer och andra mikroelektroniska system.

Vi arbetar med, prototyp- och legotillverkning av mikroelektronik, från fåtal till mindre serier.
Kvalificerade chip packaging-tjänster; mikromontering av t.ex. ASIC, MEMS och sensorer; tråd-bondning, layout samt även med problemlösning.

Bondning och kapsling av ett chip, chip packaging, är ofta ett kort steg. Trots det korta steget har det en stor inverkan på hela produktens prestanda i slutänden. Mandalon Technologies har många års kunnande och erfarenhet av att bygga vitt skilda strukturer. Detta gör oss särskilt lämpade att på bästa sätt ta hand om ert chip och er chipmontering.

Med erfarenhet från sensorverksamheten inom S-SENCE på Linköpings universitet föddes företagsidén, och vi bildade Mandalon Technologies HB 1999. Ända sedan dess har vi monterat sensorer, MEMS-strukturer och ASICs. Vi byggde vårt eget mikromonteringslab 2001. Från och med 2002 är vi aktiebolag och genomförde ISO 9001:2008-certifieringen 2008 och sedan 2017 gäller certifiering enligt ISO 9001:2015.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 9001:2015

Kontakter

Per-Erik Fägerman
0733 206050

Filmer

Bondning

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-25
Ökad personlig hygien Svenska företag ökade försäljningen
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga