SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Återvinn dina använda blybatterier

Ett lönsamt steg mot en grönare framtid
Återvinningen av blybatterier spelar en avgörande roll i strävan efter en mer hållbar och miljövänlig värld. Genom effektiva återvinningsprocesser kan det skadliga avfallet från uttjänta blybatterier omvandlas till värdefulla råmaterial, därigenom minskar vi både miljöpåverkan och behovet av ny-utvinning av råmaterial.

Varför är återvinning av batterier så viktigt?


Blybatteriernas livscykel slutar inte vid deras "död". I stället för att bli en miljöfara kan de återvinnas nästan till 100%, vilket gör blyet i dem till en oändligt återanvändbar resurs. Denna process är inte bara viktig för att minska miljöskadorna associerade med bly, en känd neurotoxin (nervgift), utan även för att minska behovet av nyutvinning av bly, vilket är en energiintensiv och miljöskadlig process.

Hur bidrar det till en grönare framtid?


Återvinning av blybatterier bidrar till en grönare framtid genom att minska utsläppen av växthusgaser, minska föroreningen av vatten och jord, samt spara energi jämfört med nyproduktion av bly. Dessutom säkerställer en effektiv återvinningsprocess att farliga ämnen hanteras och neutraliseras på ett säkert sätt, vilket skyddar både människors hälsa och miljön.

Återvinning av blybatterier med Vinning


Vinning AB är en framstående aktör inom återvinning av blybatterier, en tjänst som de erbjuder med stort engagemang för miljön och hållbar utveckling. Genom att samla in uttjänta blybatterier från hela Sverige, spelar Vinning en viktig roll i den cirkulära ekonomin, där material återanvänds och återvinns i stället för att skapa nytt avfall. Företagets prissättning för blybatterier är transparent och rättvis, baserad på London Metal Exchange (LME) senaste månads snittpris, vilket garanterar att kunderna får ett konkurrenskraftigt pris för sitt material.

Vinning underlättar hela processen för sina kunder genom att erbjuda upphämtning och transport av blybatterierna, vilket inkluderar alla nödvändiga tillstånd för transport och mellanlagring. Detta gör det enkelt och bekvämt för både företag och privatpersoner att bidra till återvinningen. Dessutom erbjuder Vinning enkel tillgång till miljörapportering via sin kundportal, vilket är ett värdefullt verktyg för företag som vill hålla koll på sin miljöpåverkan och uppfylla sina rapporteringskrav.

Ta hjälp av Vinning


Är du redo att ta steget mot en mer hållbar framtid och samtidigt få ekonomisk ersättning för dina uttjänta blybatterier? Vinning AB erbjuder en omfattande och miljövänlig återvinningslösning för blybatterier och annan metallåtervinning. Besök deras hemsida för mer information och börja tjäna pengar för ditt skrot.
Kontaktinformation
Postadress
Tuve­gatan 3
57141 Nässjö
Region
Nässjö
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
559166-9394
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Metall och järn är guld värt
Runt om i vårt land hittar du lokala företag som samlar in järn- och metallskrot. Här finns massor av erfarenhet och kunskap. Den vill vi ta vara på samtidigt som vi utvecklar verksamheten för att möta framtidens krav. Vi möjliggör att en traditionell bransch rustas för att möta framtidens krav i en cirkulär värld. Vi utvecklar smarta lösningar och främjar hållbar utveckling. Vi ser till att affärsnytta möter planetnytta.



Med nya idéer, metoder och affärer utmanar vi i en gammal traditionell bransch. Genom smarta lösningar och erbjudanden sticker vi ut. Vi rör om i grytan och förändrar den rådande ordningen med nya sätt att tänka och göra saker på. Och med klipp i stegen trampar vi upp nya vägar.



Återvinningsföretagen är en viktig kugge i en cirkulär värld. Här förvandlas skrot till ovärderliga resurser. Vi tror på samordning och gemensamma lösningar och metoder för att göra bättre affärer tillsammans. Vi skapar lokala ledare genom att ta tillvara på deras engagemang, stärka upp med samordning och tillföra kraften som ett stort bolag ger. Genom våra verksamheter förvaltar vi den mångåriga erfarenhet och kompetens som finns och förnyar det som behövs för att möta framtiden. Något som inte bara den lokala verksamheten vinner på utan även vi människor och vår planet. En vinst för alla, men så heter vi också Vinning.

Välkommen!

Kontakter

Maria Knutsson
+46 10 222 81 72

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-24
Nyckeln till precision inom träbearbetning Fördelar med kvalitativa magnetfältsmätareIntervju med Agne SvenbergEtt årtionde av inno­vativa propanlösningarBOLIST inleder samarbete
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten