SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Traditionella metoder för IT-infrastrukturövervakning otillräckliga

På grund av det stora behovet av manuella insatser
Användning av olika typer av verktyg och ett beroende av manuella processer leder till att IT-team slösar bort nästan hälften (42 %) av sin arbetstid på att se till att molndriften fungerar

Software Intelligence-företaget Dynatrace (NYSE: DT) presenterade idag resultaten från en oberoende global studie bland 1300 CIO:er och seniora IT-medarbetare involverade i infrastrukturhantering.

Undersökningen påvisar de utmaningar verksamheter möter nu när multicloud-miljöer har tagit över hos företag och organisationer. Multicloud-strategier har ökat komplexiteten, och har medfört att infrastrukturteam överväldigas av data när de försöker övervaka och hantera sina IT-miljöer. Som ett resultat av detta lägger arbetsgrupper mer tid på manuella, rutinmässiga uppgifter, vilket begränsar deras förmåga att påskynda innovation och framhäver behovet av ökad användning av AI och automation. 2022 års globala rapport, The move to multicloud environments has broken traditional approaches to infrastructure monitoring, finns tillgänglig för nedladdning här.

Studien visar:
• 99 % av organisationerna har en multicloud-miljö, med i genomsnitt 5 olika plattformar. Dessa inkluderar Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud Platform och IBM Red Hat, med flera.
• Organisationer har i genomsnitt på 7 olika lösningar för övervakning av infrastruktur för att hantera multimolnmiljöer. 57 % säger att detta gör det svårt att optimera sin infrastrukturs prestanda och resursförbrukning.
• 81 % av IT-cheferna säger att deras Kubernetes-användning har gjort deras infrastruktur mer dynamisk och utmanande att hantera.
• 56 % av IT-cheferna säger att traditionella metoder för övervakning av infrastruktur inte längre fyller sitt syfte i en värld av multicloud-miljöer och Kubernetes.

"Multicloud-strategier har blivit avgörande för att hålla jämna steg med den snabbt accelererande digitala transformationen, men arbetsgrupper kämpar för att hantera komplexiteten som dessa miljöer för med sig,” säger Bernd Greifeneder, grundare och Chief Technology Officer på Dynatrace. "Komplexiteten växer i en exponentiell takt, och drivs av mer frekvent applikationsdistribution och molnbaserade arkitekturer med ständiga förändringar. Open source-teknik är en försvårande faktor genom att den ger arbetsgrupper ännu mer data att hantera. Dessutom har varje molntjänst eller plattform sin egen övervakningslösning. För att få ett helhetsgrepp tvingas arbetsgrupper samla insikter manuellt från varje enskild lösning och sedan pussla ihop insikterna med data från andra dashboards. Organisationer måste hitta ett sätt att hjälpa dessa arbetsgrupper att minska den tid de spenderar på manuella uppgifter och fokusera mer på strategiska arbetsinsatser.”

Ytterligare resultat från rapporten inkluderar:
• 61 % av IT-cheferna säger att ”blinda fläckar” för observerbarhet i deras multimolnmiljöer ökar riskerna i deras digitala transformationsresa, eftersom arbetsgrupper inte kan övervaka sin totala infrastruktur.
• 58 % av IT-ledarna säger att infrastrukturhantering innebär växande resursbelastningar, i takt med att deras användning av molntjänster ökar och deras arbetsgrupper tvingas växla mellan olika lösningar och dashboards för att få insikter.
• Nästan hälften (42 %) av IT-arbetsgruppernas tid slösas bort på manuellt rutinarbete för att hålla driften igång, vilket ger en stor produktivitetsminskning och leder till förlorade intäktsmöjligheter på grund av förseningar i innovationsprocesser.
• Mer än hälften (56 %) av IT-cheferna anser att traditionella metoder för övervakning av infrastruktur måste ersättas med en plattform som kan ge full observerbarhet i multicloud-miljöer.

Arbetsgrupper inom infrastruktur behöver AI-drivna lösningar som kan automatisera så många som möjligt av deras rutinmässiga, manuella uppgifter,” fortsätter Greifeneder. "Med automatisk, kontinuerlig upptäckt kan arbetsgrupper minska den manuella ansträngningen och samtidigt bibehålla full observerbarhet i sina hybrid- och multicloud-miljöer. Det räcker dock inte med observerbarhet.

Det behövs även tillgång till exakt data som hjälper arbetsgrupper att smidigt och effektivt optimera sina miljöer. Traditionella tillvägagångssätt hänger helt enkelt inte med på grund det stora behovet av manuella insatser.

Organisationer behöver ett tillvägagångssätt där AI, automation och full observerbarhet kombineras. Detta för att frigöra tid för arbetsgrupper och möjliggöra för dem att fokusera på innovation och optimering av användarupplevelser."

Rapporten baseras på en global studie bland 1300 CIO:er och seniora IT-personer involverade i infrastrukturhantering på stora företag med över 1 000 anställda. Studien utfördes av Coleman Parkes på uppdrag av Dynatrace. Urvalet inkluderade 200 respondenter i USA, 100 i Latinamerika, 600 i Europa, 250 i Asien och Stillahavsområdet, samt 150 i Mellanöstern.

Om Dynatrace
Dynatrace tillhandahåller mjukvaruintelligens för att förenkla molnkomplexitet och påskynda digital transformation. Med avancerad observerbarhet, AI och komplett automatisering, erbjuder vår heltäckande plattform exakta svar om applikationsprestanda, den underliggande infrastrukturen och erfarenheten från alla användare för att göra det möjligt för organisationer att innovera snabbare, samarbeta mer effektivt och leverera mer värde med betydligt mindre ansträngning. Det är därför som många av världens största företag litar på Dynatrace® för att modernisera och automatisera molnoperationer, snabbare lansera bättre mjukvara och leverera oöverträffade digitala upplevelser.

Är du nyfiken på hur du kan förenkla ditt moln? Låt oss visa dig. Besök vår testsida för ett kostnadsfritt 15-dagarstest av Dynatrace.

För att läsa mer om hur Dynatrace kan hjälpa ditt företag, vänligen besök https://www.dynatrace.com, vår blogg och följ oss på Twitter @dynatrace.

Presskontakter:
Tristan Webb
Spark Communications
dynatrace@sparkcomms.co.uk
+44 207.436.0420

Jan Fredriksson
Northern Link PR
jan@nlpr.se
+46 70 716 00 68
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när