SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Verizon dataintrångs­utredningsrapport 2022

Ransomware-hotet ökar
Ny rapport belyser ett exceptionellt år inom cybersäkerhet där antalet ransomware-attacker ökade mer än under de fem föregående åren tillsammans.

Verizon Business Data Breach Investigations Report 2022 (2022 DBIR) har granskat ett exceptionellt år inom cybersäkerhetens historia och belyser några av de främsta faktorerna som påverkar det internationella cybersäkerhetslandskapet.

Särskilt oroande är den alarmerande ökningen av överträdelser med ransomware, som ökade med 13% på ett enda år, vilket innebär en ökning som är större än under alla de föregående fem åren tillsammans. Eftersom brottslingar försöker utnyttja allt mer sofistikerade former av skadlig programvara, är ransomware fortsatt särskilt framgångsrikt när det kommer till att utnyttja och tjäna pengar på olaglig tillgång till privat information.

Organiserad brottslighet fortsätter att ha en genomgripande roll i cybersäkerhetsvärlden. Ungefär fyra av fem överträdelser kan härledas till organiserad brottslighet, där externa aktörer är cirka fyra gånger mer sannolika att orsaka intrång i en organisation än vad interna aktörer är.

Ökade geopolitiska spänningar driver också på allt mer sofistikerade bedrägeriförsök, synlighet och medvetenhet kring cyberattacker som är kopplade till nationalstater.

"Under de senaste åren har pandemin avslöjat ett antal kritiska problem som företag har tvingats navigera i realtid. Men ingenstans är behovet av att anpassa sig mer övertygande än i cybersäkerhetsvärlden,” säger Hans Vestberg, VD och styrelseordförande, Verizon. "I takt med att vi fortsätter accelerera mot en allt mer digitaliserad värld kommer effektiva tekniska lösningar, starka säkerhetsramverk och ett ökat fokus på utbildning att spela sin roll för att säkerställa att företagen förblir säkra och att kunderna skyddas."

För många företag dominerades det senaste året av problem med försörjningskedjan, vilket var en trend som även återspeglades i cybersäkerhetslandskapet. 62% av incidenterna med överträdelser i system skedde via en partner till organisationen. Att kompromissa med rätt partner är en kraftmultiplikator för cyberkriminella, samt belyser de svårigheter många organisationer möter kring att säkra sin försörjningskedja.

En del av rapporten, som granskar kostnaderna för mänsklig påverkan, visar att vi människor fortfarande är den överlägset svagaste länken i en organisations cybersäkerhetsförsvar. 25% av de totala överträdelserna i 2022 års rapport var resultat av socialt konstruerade attacker och om du därtill adderar mänskliga fel och missbruk av privilegier så står den mänskliga faktorn för hela 82 procent av de analyserade överträdelserna under det senaste året.

Dave Hylender, huvudförfattare till DBIR, kommenterar: "Verizon Data Breach Investigations Report är inne på sitt 15:e år och förblir den ledande källan för att bedöma de många cybersäkerhetshot som organisationer fortsätter att möta. Även om rapporten har utvecklats med tiden, så förblir grunderna för säkerhet desamma. Bedöm din exponering, minska din risk och vidta lämpliga åtgärder. Allt som oftast handlar det om att få till rätt grund, vilket är den enskilt viktigaste framgångsfaktorn.”

Om DBIR
DBIR 2022 – den 15:e upplagan, analyserade 23 896 säkerhetsincidenter, av vilka 5 212 var bekräftade överträdelser. Data samlades in från 87 bidragande organisationer. Bland dessa ingick allt från brottsbekämpande myndigheter, kriminalteknikbolag och advokatbyråer, till CERT:er och ISAC:er, samt statliga myndigheter från flertalet länder.

Den fullständiga Verizon Data Breach Investigations Report, samt en Executive Summary, finns tillgängliga på DBIR-resurssidan.

Besök DBIR-landningssida för en överskådlig lista över alla DBIR-webinarier och evenemang.

För mer information, vänligen kontakta:
Björn Dahlgren, PR för Verizon Business via Northern Link PR
bjorn@nlpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när