SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hur dina palltruckar och andra truckar 'plötsligt' kan väga

Framväxten av mobil vägningsteknik
Palltruckar, lagertruckar och gaffeltruckar är oumbärliga i logistiken och i industrin. Och så finns det modeller på marknaden som kan väga. Det är denna mobila vägningsteknik som dramatiskt ökar flödet i och runt ditt företag. Att effektivisera dina logistiska processer har aldrig varit så effektivt. Nyfiken på hur och varför bakom mobilvägning

Framväxten av mobil vägningsteknik
Efterfrågan på en mobil vägningslösning inom industrin och logistiken ökar snabbt. Detta visar att mobilvägningen är på uppgång. Men många företag är fortfarande i början av denna resa. I många lager idag är traditionella vågar fortfarande strategiskt placerade för att väga inkommande och utgående varor. Det skulle vara ett missat tillfälle att inte använda mobil vägningsteknik här.

Vägning i flödet
Utan att gå in på tekniska detaljer: mobil vägningsteknik gör att dina pallvagnar, lagertruckar och gaffeltruckar kan väga in flödet av processen. För övrigt är det bra att veta att det inte spelar någon roll om du köper nya truckar och pallvagnar eller om du vill uppgradera din nuvarande utrustning. Båda alternativen är möjliga. Mobil vägningsteknik kan monteras på alla märken och modeller av pallvagnar och truckar.

Två mobila vägningstekniker
Beroende på dina behov och typ av lastbil finns två olika vägningstekniker tillgängliga: vägning via lastceller och hydraulisk vägning. Vägningssystemet är kopplat till en display i eller på pallvagnarna och truckarna. Detta gör att dina anställda kan se med en blick vad den lyfta vikten är. Detta underlättar processerna i och runt ditt lager på många sätt.

Vägning via lastceller
Lastceller är den vanligaste och grundläggande typen av vägningsteknik. Tänk på lastceller som minivågar inbyggda i gaffeltruckar, lagertruckar och gaffeltruckar. Originalgafflarna ersätts med våggafflar. Antalet installerade lastceller beror på din pallvagn, trucken och dess syfte. Metodiken är densamma: lastcellerna tar upp vikten och överför den till displayen.

Vägvagnsplattor
Vägningstekniken via lastceller inkluderar även systemet med vägningsvagnsplattor. Denna mycket exakta teknik är endast lämplig för gaffeltruckar. Med denna teknik monteras inga nya gafflar på truckarna, utan en stor vagnplatta placeras på framsidan av gaffeltrucken. Lastceller är inbyggda i denna vagnplatta. Gafflarna är fästa på vagnplattan. Det är trycket nedåt som avgör godsets vikt på våggafflarna.

Lagligt för handel
Detta robusta vägningssystem används bland annat inom återvinnings- och avfallssektorn, men håller även på att växa fram inom logistiken. Inte bara för att det är en solid och pålitlig produkt, utan också för att detta system är lagligt för handel. Detta möjliggör viktbaserad fakturering. En annan fördel: vågvagnsplattorna gör att arbete kan utföras i kombination med tillbehör som rotatorer och klämmor.

Hydrauliskt vägningssystem
Sedan finns det hydraulisk vägningsteknik. Detta är idealiskt för gaffeltruckar. Det hydrauliska vägsystemet är kopplat till lastbilens hydraulsystem; det hydrauliska arbetstrycket i lyftcylindrarna bestämmer vikten. Det är ett robust och stabilt vägningssystem som inte är känsligt för stötkrafter. Även om det är ett exakt system är det mindre exakt än lastcellsvägningsteknik. Vägningskapaciteten hos ett hydraulsystem är hög, så det är lämpligt för tyngre laster.

Vad händer med vägningsdata?
All vägningsdata delas tydligt med dina anställda via displayen. Inom båda teknikerna kommunicerar våggafflarna på dina pallar och lastbilar med displayen via kabel, Wi-Fi eller Bluetooth. Naturligtvis har dina affärsaktiviteter tagits i beaktande. Oavsett om du vill crossdocka, beställa plocka, räkna, blanda eller dosera; du får en display som matchar dina aktiviteter. Detta ger dig datorkraft för att matcha din applikation och dina vägningsbehov.

Orderplock när det är som bäst
Slutligen ett konkret exempel på orderplockning med en orderplockbil för att förtydliga tekniken bakom mobil vägning. Kontrollen av vikten på de plockade varorna sker direkt på plockplatsen via en kontroll med ERP- eller WMS-systemet. Anställda meddelas omedelbart om vikten på det plockade varan motsvarar rätt produkt och rätt antal känt i systemet. Med en traditionell skala skulle ett fel bli synligt först vid slutbesiktningen eller till och med gå obemärkt förbi. Via ett mobilt vågsystem kan dina anställda rätta eventuella fel omedelbart. Detta säkerställer ditt optimala flöde!
Kontaktinformation
Postadress
Vitmosse­vägen 1, Port 14
55475 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556591-1749
Grundat: 1946
Anställda: 4
Välkommen till Apex Import AB

Apex Import AB grundades redan 1946 och då var inriktningen fokuserad på produkter inom industrisäkerhet. 2014 bytte Apex Import ägare och idag har företaget sitt huvudkontor i Jönköping.
I och med ägarbytet utökade företaget sitt produktsortiment och idag erbjuder de produkter inom en rad olika segment. Vårt mål är att vi vill kunna erbjuda våra kunder de bästa och mest kostnadseffektiva lösningarna med minsta möjliga miljöpåverkan. Därför kan vi ofta erbjuda speciallösningar och skräddarsy våra standardprodukter till att fungera inom områden som de vanligtvis inte används inom.

Många utav våra produkter är tillverkade för att skydda miljön. Eftersom våra leverantörer tillhör de största inom sina branscher läggs mycket pengar och arbete ner på att konstruera nya produkter och vidareutveckla befintliga produkter med kvalitet och miljötänk i åtanke.

Vi har kunder inom många olika branscher och som har stora lager eller tillhör en producerande industri så som kemikalie- och läkemedelsindustrin. Produktkraven varierar och ofta har vi specialanpassat produkterna för att de ska uppfylla kundens önskemål och ge en effektivare hantering.

Välkommen att kontakta oss.

Agenturer

A-Safe, Storbritannien
Världens mest betrodda industriella säkerhetsbarriärer. Påkörningsskydd för alla applikationer.
Claitec, Spanien (Generalagent)
Säkerhetslösningar för Lager och Industri. Trucksäkerhet, Skydda gångtrafikanter, Varningssystem, Radar
J.W. Speaker, USA (Generalagent)
Marknadsledande inom LED-belysning för fordon, truckar och motorcyklar. Blue-Spot, ARC-Light, bågljus, Blixtljus, varningsljus.
MasLog, Finland (Generalagent)
Det smarta och säkra alternativet till transportering av tunga laster. Maslogs patenterade palldragare med elassistans underlättar transportering av tunga laster. Palldragare med ny teknik som känner av och följer användarens rörelser. Den extremt lätta och smidiga Power Pallet Jack är säker, tyst och lätt att ladda. Den revolutionerande kraftöverföringen löser problemen med arbetsergonomi och minskar risken för arbetsolyckor.
RAVAS, Nederländerna (Generalagent)
Allt inom mobil vägning.

Kontakter

Magnus Davidsson
Produkt - & Projektchef
036-18 80 85

Filmer

Orderplock med orderplockstruckar utrustade med dubbelvåg från RAVAS

Orderplock med orderplockstruckar utrustade med dubbelvåg från RAVAS
Lagersäkerhet!

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-24
BOLIST inleder samarbeteBosch Professional håller panelsamtal på NordbyggSpies Hecker lanserar innovativ primer-surfacerTrådlös utveckling för AGV:erSeco Nanojet-brotschar optimerar spånkontroll
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten